Zwerfafval

Zwerfafval

januari 6, 2021 2 Door Cindy

We kwamen er een tijdje geleden achter dat je je bij ons in de gemeente (en blijkbaar bij nog veel meer gemeentes) kunt opgeven als ZAP-er. “ZAP-er?!” zul je nu denken. Nou dat dacht ik dus ook. ZAP-ers zijn ZwerfAfvalPakkers, dat zijn mensen die vrijwillig met een prikstok en een vuilniszak de straat op gaan om zwerfafval op te ruimen.

Zelf had ik al wel vaker gelezen over mensen die, als ze een ommetje maken, een prikstok meenemen om zwerfafval op te ruimen. Maar omdat we geen prikstok hebben heb ik het nooit eerder gedaan. (afgezien van het afval dat onze voortuin in waait natuurlijk)

Nu hoorde ik dat als je je als ZAP-er aanmeldt, je van de gemeente alle benodigde equipment in bruikleen krijgt, namelijk: een prikstok, een veiligheidshesje, handschoenen, een vuilniszakhouder en natuurlijk vuilniszakken.

Na de kerst ontvingen wij onze equipment en zijn we tijdens de kerstvakantie 2x een rondje gaan lopen. Daarmee hadden we al snel 3 volle zakken zwerfafval opgeruimd. We hopen dat nu die locaties afvalvrij zijn, mensen minder geneigd zijn om er weer iets neer te gaan gooien.

Wijzelf kunnen nu tijdens onze lunch wandelingen genieten van een afvalvrije buurt.