Hier vind je onze ervaringen en tips over het verminderen van afval.
Zero Waste boekentips
Hierbij een drietal boeken over zero waste voor de naderende zomer. Het Zero Waste Project – Nicky & Jessie KroonHet verhaal van twee zusjes die samen zijn begonnen aan het…
Rode kool fermenteren
Zoals je weet hebben we laatst het boek Verrot lekker gekocht. Nu hadden we het recept voor rode kool met appeltjes en speculaaskruiden uit het boek gemaakt. De rode kool…
DIY yoghurt
Zoals je eerder kon lezen zijn we tijdens deze periode van thuiswerken al regelmatig bij de boer langs geweest om verse melk te halen. Onder andere om kaas van te…
DIY kaas maken
Hier in de buurt zit een boer met koeien waar je verse melk kunt kopen. ‘s Ochtends tussen half 8 en half 9 en ‘ s avonds tussen 6 en…
Nieuwe hobby!
Na ons zuurkool experiment, dat super geslaagd was, mmm! :), wilden we nog wel mat meer gaan experimenteren met de kunst van het fermenteren. Ik heb alle filmpjes van Christian…
DIY verse pasta
Vandaag was het tijd om zelf verse pasta te maken. Het deeg is erg eenvoudig te maken. Voor 4 personen heb je nodig: 400 gram bloem 4 eieren 4 theelepels…
Boeken over de wonderlijke wereld om ons heen
Nu iedereen toch maar thuis zit en aan het lezen is geslagen lijkt het mij goed om een tweetal boekentips te geven. Het zijn allebei boeken die je meer laten…
DIY Zuurkool
Nu door het Corona virus het openbare leven plat ligt en de agenda’s heeft leeg geveegd, is het tijd voor wat nieuwe experimenten op gebied van zero waste. Dit keer:…
Too Good To Go
Ik weet niet of je er al weleens van hebt gehoord, maar ‘Too Good To Go’ zet zich in tegen voedsel verspillling. Er is een app waarin bakkers, supermarkten, restaurants,…
Milieubewuste bruiloft – Trouwjurk
Wanneer je gaat trouwen moet je over vanalles en nog wat nadenken. Wil je het groots of klein vieren, wie nodig je uit, waar wil je het vieren, welke kleren…