Zero waste scheren

Zero waste scheren

oktober 25, 2019 0 Door Cindy

Voorheen gebruikte ik altijd een plastic scheermesje, maar die worden vaak al snel bot en dan moet je het hele mesje weggooien. Bij mijn zero waste speurtocht kwam ik goede verhalen tegen over de safety razor.

Een safety razor is het eerste model van het scheermesje, oftewel een zeer robuust model 🙂 Het voordeel van een safety razor is dat er enkel een metalen mesje in zit dat je hoeft te vervangen als hij bot is. Je gooit dus enkel een klein stukje metaal weg en niet een ‘niet-meer-uit-elkaar-te-halen-mesje’. Oftewel de safety razor is een stuk beter voor het milieu!

Dus ik heb er eentje aangeschaft en ik gebruik hem met veel plezier!

Een nog duurzamere optie is om te scheren met een echt scheermes, die kun je namelijk slijpen. Dan hoef je natuurlijk al helemaal niets weg te gooien. Maar dat leek mij toch iets te gevaarlijk voor het scheren van de bikinilijn 🙂