Zero waste lippenbalsem

Zero waste lippenbalsem

januari 2, 2020 0 Door Cindy

De tijd van hoesten, snotteren en schrale lippen is weer nabij. Zo zijn onze stoffen zakdoeken in de afgelopen periode weer flink in gebruik. Voor de schrale lippen was ik in huis opzoek naar de lippenbalsem, maar die bleek helaas bijna op te zijn.

Toen bedacht ik me dat ik wel eens een DIY recept voor zero waste lippenbalsem had gezien op de website Leven Zonder Afval.

Voor het maken van de lippenbalsem heb je bijenwas nodig. Dit kun je kopen bij winkels als Ecoplaza, bij een imker of via internet. Zelf had ik nu natuurlijk wat bijenwas uit onze bijenkast in huis liggen 🙂

Het recept voor zero waste lippenbalsem is een erg simpel: Doe een verhouding 1:4 bijenwas en zonnebloemolie in een glazen potje. Vervolgens dat potje in een pan zetten, in de pan een laagje water doen, de pan op de kookplaat laten verwarmen, de bijenwas laten smelten en ondertussen een beetje roeren. Zodra alles is gemixt dan kun je de gesmolten lippenbalsem in de gewenste container gieten, rustig laten afkoelen en klaar ben je!

Ik heb als container mijn oude lippenbalsem stick gebruikt en deze opnieuw kunnen vullen. Dat ging erg goed en makkelijk!

Wat betreft het gebruik van deze nieuwe zelfgemaakte lippenbalsem: hij werkt heel erg fijn! En dat je hem zelf hebt gemaakt, maakt het natuurlijk allemaal nog veel leuker! 🙂