Tweede honingoogst

Tweede honingoogst

augustus 27, 2020 2 Door Cindy

Na onze trein vakantie was het dan zover, we konden weer honing gaan slingeren! Dit keer hadden we een stuk meer geslingerd dan de vorige keer, aangezien de bijen zich flink hebben voortgeplant.

De bijenzwerm, die ik eerder dit jaar heb gevangen, heeft ook z’n best gedaan. Maar die doet het niet zo goed als ons eerst bijenvolk.

Deze keer zat de honingemmer, na het slingeren, dus flink vol. We hebben aardig wat potjes kunnen vullen. Mocht je honing willen kopen, laat vooral weten. Wij hebben potjes echte Nederlandse honing.

In de supermarkt hebben ze vaak honing uit het buitenland, waarvan niet zeker is of het ook echt honing is. Ik heb eens een documentaire gezien, waar in werd verteld dat het vaak wordt aangelengd met suiker water. Elke keer bedenken ze nieuwe testmethodes om te meten of het echt honing is en elke keer bedenkt men dan weer nieuwe manieren om de tests te misleiden.

Zelf hebben wij in iedergeval echte honing, zonder toevoegingen of iets dergelijks.

Naast de honing die we te koop hebben, hebben we ook nog een losse emmer gebruikt om de niet verzegelde honing in te doen. In die niet verzegelde honing (= honing raat zonder was dekseltjes) zit te veel water, daardoor kan het snel gaan gisten. Die is dus niet voor de verkoop. Daar gaat Max binnenkort mede (= honingwijn) van proberen te maken 🙂