Tuiny Forest

Tuiny Forest

december 8, 2019 0 Door Cindy

Ohhh, wat kwam ik nu toch weer voor een leuk initiatief tegen: De Tuiny Forest! Een initiatief van het IVN en Sprinklr. Het is een kant en klaar pakket voor een mini inheems bos van 6m^2 voor in je eigen tuin 🙂

De planten die in het pakket zitten zijn allemaal inheems en zijn erg goed voor bijen, vlinders, vogels, etc. In totaal zitten er 14 vaste kruiden, 6 heesters en 5 bomen in het pakket.

Het idee van het planten van een eigen Tiny Forest, of hier de Tuiny Forest, is om weer meer leefgebied te creëren voor insecten, waar vervolgens ook vogels weer baat bij hebben. In de afgelopen jaren is het leefgebied voor de dieren in ons land hard achteruit gegaan. Door je tuin om te toveren in een mini bos draag je bij aan een groter leefomgeving voor de dieren om ons heen.

Naast dat het goed is voor de dieren, is het natuurlijk ook goed voor verkoeling in de zomer. Door de klimaatverandering zullen de zomers langzaam warmer worden. Wanneer jij een mini bos in je tuin hebt, zorgt dat voor verkoeling. Stenen houden namelijk de warmte lang vast. Terwijl planten met hun blad water verdampen, waardoor de lucht lekker afkoelt.

Maarre, een écht bos in je tuin? Nou, op de website geven ze aan dat ze alle soorten zo hebben uitgekozen dat je ook flink kunt snoeien om de boel in toom te houden 🙂

Enne zeg nou zelf, jij zit toch ook liever in een groene oase dan op een kale stenen vlakte?