Too Good To Go

Too Good To Go

maart 20, 2020 0 Door Cindy

Ik weet niet of je er al weleens van hebt gehoord, maar ‘Too Good To Go’ zet zich in tegen voedsel verspillling. Er is een app waarin bakkers, supermarkten, restaurants, etc. hun overgebleven voedsel kunnnen verkopen voor een klein prijsje, waardoor er minder voedsel weggegooid hoeft te worden.

Een tijdje terug had ik de app van ‘Too Good To Go’ ge├»nstalleerd, maar er was niet veel bij ons in de buurt te vinden. Dus toen heb ik de app weer verwijderd.

Nu kwam ik er laatst via een collega achter dat de kantine bij ons op het werk tegenwoordig ook op de ‘Too Good To Go’ app zit als een zogenaamde “hidden store” (= onzichtbaar voor degene die geen code heeft. Dit waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat niet Jan en Alleman op de stoep staan).

Dus toen heb ik de ‘Too Good To Go’ app opnieuw ge├»nstalleerd. Een paar dagen later was het dan zo ver, onze eerste magic box! Zoals de naam al zegt was het een verrassing wat erin zou zitten. Er zit natuurlijk het nodige verpakkingsmateriaal omheen, maar de inhoud viel me zeker niet tegen! Er zaten twee luxe belegde broodjes, een lekkere smoothie, yoghurt met vers gesneden fruit en een soepje in. Dat alles mocht ik meenemen voor maar 2,99 euro.

Bijdragen aan het verminderen van de voedselverspilling en daarbij ook nog eten voor een mooi prijsje. Klinkt goed toch? Ik heb voor de zekerheid nog even wat rondgezocht over de motieven van ‘Too Good To Go’ (je weet tegenwoordig maar nooit), maar het lijkt er allemaal erg goed uit te zien. Echt mensen die zich inzetten tegen voedselverspilling.

Ik vind het concept van ‘Too Good To Go’ erg goed!