Tandpasta zonder plastic

Tandpasta zonder plastic

maart 10, 2021 0 Door Cindy

En hele tijd geleden heb ik eens zelf tandpasta gemaakt op basis van baking soda en kokosolie. Dat was wel even wennen, want het had een aardig zoute smaak. Het was dan ook niet echt een blijverdje.

Tijdens onze zomer vakantie met de trein kwamen we een zero waste winkel tegen in Salzburg. Ze hadden daar tandpasta van Georganics. Die tandpasta zit in een glazen potje en kan middels een bamboe staafje worden aangebracht op de tandenborstel.

Voordeel van tandpasta in een glazen potje zit is natuurlijk dat er geen plastic voor gebruikt wordt. Glas en aluminium (dekseltje) kan veel beter gerecycled worden dan plastic.

Bij de tandpasta in het potje merkte ik in eerste instantie ook hier een wat zoutige smaak, die mij aan m’n zelfgemaakte tandpasta deed denken. Maar na enkele keren poetsen was ik er wel aan gewend.

Ondertussen is het potje leeg en heb ik online van enkele andere merken tandpasta in een glazen potje besteld, namelijk van ‘Ben & Anna’ en ‘Humble Brush’. Zodat we kunnen kijken welke we het beste vinden. We zijn nu begonnen met die van Humble Brush en die is zeker geslaagd.

Oftewel, voor ons geen tandpasta meer in een plastic tube 🙂