Rucola stamppot

Rucola stamppot

november 4, 2020 0 Door Cindy

Sinds vorig jaar hebben we rucola in de tuin groeien. Daar waar we vorig jaar nog blij waren met enkele spietjes op de boterham met kaas en tomaten (mmm 🙂 ). Is het nu een weelderige bos rucola in de tuin geworden.

Rucola is een hele makkelijke plant: binnen voorzaaien, buiten uitplanten en daarna kun je blaadjes blijven plukken.

Omdat het nu zo’n weelderige bos was geworden leek het ons tijd om eens rucola stamppot met oude kaas te gaan eten. Met de rucola uit eigen tuin! Dat smaakt gelijk nog beter!

Hieronder het recept.

Rucola stamppot met oude kaas (2 personen)

  • 200 gram rucola
  • 200 gram aardappels
  • 80 gram oude kaas
  • Naar keuze: 2 handjes met nootjes (bijv. pinda’s) of gebakken spekjes
  • Peper en zout

Schil de aardappels en kook ze totdat ze gaar zijn. Was en snijd de rucola in kleine stukjes (van ongeveer 2 cm lang). Rasp de oude kaas.

Zodra de aardappels gaar zijn, giet je ze af (bewaar een beetje van het warme water om het eventueel nog wat smeuïger te maken). Stamp de aardappels fijn. Doe vervolgens de rucola bij de aardappels en mix ze door elkaar.

Voeg vervolgens de oude kaas en de eventuele nootjes / spekjes toe. Mixen, proeven en naar smaak peper en zout toevoegen.

Eet smakelijk!