Rosemary Tripel

Rosemary Tripel

februari 7, 2021 0 Door Max

Na het succesvolle eerste biertje, de Fruithopf Weizen, zijn we begonnen aan een opvolger: De Rosemary Tripel. Met natuurlijk als speciaal element uit het voedselbos: rozemarijn.

Verse rozemarijn als speciaal ingredi├źnt

Een tripel heeft iets meer tijd nodig om te rijpen. Eerst 2 weken in het vat, daarna 4 weken op fles. Nadat het bier 2 weken in het vat gerijpt heeft, wordt het bier gebotteld. Op dat moment gaat het vat toch open, en hebben we de mogelijkheid om de dichtheid van het bier voor de tweede maal te meten. De gist heeft suikers omgezet in alcohol, smaakstoffen en CO2. Doordat de relatief zware suiker is omgezet, is de dichtheid van de drank afgenomen. We komen uit op een alcohol percentage van ongeveer 6,5%.

Voorgerecht kerstdiner.
Bietencarpaccio met Rosemary Tripel

Maar met de kerst 2020 was het zover, het bier is gerijpt! Ik heb bietencarpaccio met rozemarijn mayonaise geserveerd, zodat deze begeleid kon worden met de Rosemary Tripel. Zowel het gerecht als de carpaccio waren heerlijk!

Dit is zeker het lekkerste biertje tot nog toe!