Repareren

Repareren

november 7, 2019 0 Door Cindy

Als er iets stuk gaat, gooi het dan niet gelijk weg. Kijk eerst eens of je het kunt repareren. Als je iets nieuws koopt moeten er namelijk weer nieuwe grondstoffen aan te pas komen, die vervaardigd moeten worden tot het gewenste product. Dat kost ontzettend veel energie.

Repareren kost een stuk minder energie en is een stuk beter voor het milieu. Je kunt het zelf proberen te maken, maar je kunt het ook laten doen door iemand met kennis.

Enkele voorbeelden uit ons leven:

  • Afgebroken oor van een theekop. Beetje lijm en je ziet of merkt er niets meer van 🙂
  • Kapotte schoenen brengen wij naar de schoenmaker, bijvoorbeeld wanneer er weer eens een zooltje is doorgesleten of toen de rits van mijn laars het had begeven.
  • Bij de tweedehands broodbak machine, die we via Marktplaats hadden gekocht, hebben we een tandwieltje en de riem vervangen, waardoor we er weer een tijd mee vooruit konden.
  • Een los naadje in je kleding? Met een naald en draad kun je ervoor zorgen dat er niets meer van te zien is.
  • Toen onze stofzuiger stuk leek te zijn (er kwam stinkende witte rook uit), is Max aan het hobbieen gegaan en heeft hem uiteindelijk weer aan de praat gekregen door een component te vervangen.
  • De plastic onderkant van de standaard van mijn fiets zat los en viel er uiteindelijk af. Een beetje lijm er op en sindsdien heb ik geen problemen meer.

Onze ervaring is dat wanneer iets wilt maken en je weet niet hoe of je weet niet welke componenten je precies nodig hebt, dan kom je met wat speurwerk op internet vaak al echt heel veel verder.