Pompoen

Pompoen

oktober 12, 2019 0 Door Cindy

Vroeger aten wij nooit pompoen en ik wist zelfs niet eens dat je die kon eten.

Totdat we er een aantal jaar geleden achter kwamen dat pompoen zowel eetbaar als heel erg smakelijk is! Mijn favoriete recepten met pompoen zijn pompoenensoep en lasagne met pompoen! Mmmm!!!

Dit jaar hadden we wat pompoen zaadjes opgekweekt + uitgezet in onze tuin en in het voedselbos. In onze tuin hebben ze erg weinig kans gehad: De slakken schenen de plant zelf ook al enorm lekker te vinden, dus daar was weinig van over.

In het voedselbos daarentegen leek het de goede kant op te gaan. We hadden in de moestuin een minipompoen gevonden, maar toen we een tijdje later terug kwamen bleek hij flink aangevreten te zijn. Dus ik heb hem maar achtergelaten voor de diertjes die er schijnbaar ook wel wat van lusten. Zelf kweken was dit jaar bij ons dus niet helemaal gelukt 😊, maar gelukkig zijn er genoeg mensen in de buurt waarbij het wel gelukt is!

Zo was er laatst bij ons in de buurt een pompoenfair waar we naartoe zijn geweest. De pompoenjam die we op de fair konden proeven was erg lekker en daarvan hebben we het recept meegenomen. Ook hebben we mijn fietstas volgeladen met pompoenen, zodat we de komende periode lekker kunnen genieten van deze heerlijke vrucht!