Nederlandse thee

Nederlandse thee

december 30, 2020 0 Door Max

Ik vind thee een heerlijke drank. Thee is niet zoet, je kan het op elk moment van de dag drinken en je kan eenvoudig variƫren. In Nederland zijn we niet gewend om zelf onze thee te maken. Tijd om daar verandering in aan te brengen!

Normaal komt thee van ver weg en heb je geen idee waar je thee vandaan komt en onder welke omstandigheden het geplukt wordt. Via VoorDeWereldVanMorgen kwam ik bij PTThee terecht, die aan de randen van akkers bloemenmengsels inzaaien en hier thee van samenstellen. Dit is goed voor de insecten in Nederland en de grondstoffen hoeven niet de halve wereld over verscheept te worden.

Eigen thee

Maar om precies te weten wat in mijn thee zit, lijkt het mij leuk om zelf ook Nederlandse thee te gaan maken. Wat we tenslotte van gidsen uit andere landen mee krijgen, kan je bijna overal thee van zetten.

Daarom ben ik laatst zelf aan het experimenteren gegaan met kruiden om zelf een thee samen te stellen met planten die gewoon in Nederland groeien. We kennen allemaal wel de verse munt thee zoals geserveerd bij restaurants, maar in veel gevallen is het lekkerder om smaken te mixen voor een goede balans.

Lavendel-Roos thee

Onder de titel zie je een voorbeeld van mijn Lavendel-Roos thee kruiden. Naast lavendel en roos heb ik ook andere smaken toegevoegd, zoals citroenmelisse, paardenbloem en smalle weegbree. Vooral de roos een de paardenbloem geven een leuke kleur aan de thee.

Garden Thee

Recept

  • Pluk de kruiden voor de thee
  • Laat twee dagen op een plaat in de zon drogen
  • vermaal alle kruiden in een blender
  • Laat nogmaals de kruiden drogen
  • Sluit de thee luchtdicht af

De thee kan je natuurlijk ook vers plukken tijdens je wandeling. Hieronder zie je een thee geplukt tijdens het werken in het Fruit Forest. De thee is gemaakt met hop, voor een licht bittere smaak, en klaver, voor een zoete tint.

Vers geplukte thee