Milieubewuste bruiloft – Trouwjurk

Milieubewuste bruiloft – Trouwjurk

februari 5, 2020 0 Door Cindy

Wanneer je gaat trouwen moet je over vanalles en nog wat nadenken. Wil je het groots of klein vieren, wie nodig je uit, waar wil je het vieren, welke kleren doe je aan, wat doe je qua versiering, etcetera.

Maar hoe houd je zoiets een beetje duurzaam?

Voor Max en mij is het alweer eventjes geleden, maar ik wil graag met jullie mijn ervaringen delen.

De trouwjurk

Een witte trouwjurk doe je maar 1 dag aan. Daarna verdwijnt hij op zolder of in de kast. Het is niet echt iets dat je aandoet naar een volgend feestje, dus nieuw kopen en vervolgens (na vele jaren op zolder) weggooien is erg zonde. Plus ook niet al te best voor het milieu, om kleren te kopen die je maar een keer draagt en dan weer wegdoet.

Ikzelf ben voor ons huwelijk opzoek gegaan naar een tweedehands trouwjurk. Eerst ben ik rondgaan kijken naar wat voor een model ik wat vond. Vervolgens ben ik op Marktplaats gaan zoeken, maar ochjee wat was dat moeilijk. Uiteindelijk kwam ik een winkel tegen, Nikita bruidsmode, waar ze tweedehands trouwjurken verkopen. Een schot in de roos! 🙂

Ik ben samen met mijn moeder en schoonmoeder die kant opgegaan voor een pas sessie en ja hoor, daar was hij dan! Een tijdje voor de bruiloft hebben ze hem op maat gemaakt, zodat hij als gegoten zat.

Het aanhebben van zo’n mooie jurk is natuurlijk ontzettend gaaf! En als hij dan ook nog wat duurzamer is dan een gloednieuwe, dan voelt het natuurlijk nog veel beter 🙂