Menstruatiecup

Menstruatiecup

januari 14, 2020 0 Door Cindy

Een nieuws artikel voor de dames: Maandverband en tampons geven erg veel afval. Iedere maand opnieuw beland er weer een hele berg in de afvalbak (Ik weet het, echt een lekker fris verhaal dit 😉 ).

In mijn zero waste speurtocht kwam ik de menstruatiecup tegen, dat is een rubberen cupje die je net als een tampon gebruikt. Alleen is deze niet single-use, maar kun je er heel lang mee doen. Tijdens je periode is dat een kwestie van: leeggooien, omspoelen en hergebruiken. En tussen de periodes door moet je hem uitkoken. Ik heb daarvoor een oude glazen pot, waarin ik kokend water gooi.

De menstruatiecup werkt ontzettend fijn. In het begin was het even wennen, maar als je het eenmaal gewend bent dan wil je niet meer anders. Je hebt haast niet in de gaten dat je ongesteld bent.

Ik weet eerlijk gezegd niet of er nog anderen zijn in mijn omgeving die er een gebruiken (niet echt een topic om eens even gezellig over te babbelen 🙂 ). Maar mijn moeder is ondertussen om! Toevallig kwam ze er een tegen en dacht ‘Ach, laat ik heb maar eens proberen’. En ook die is enthousiast! Had ze dit maar jaren eerder geweten, zei ze.

Oftewel, probeer over te stappen naar een menstruatiecup! Dat scheelt weer een hoop afval! 🙂