Lokale groente

Lokale groente

december 12, 2019 0 Door Cindy

Sinds 2016 hebben wij een groente abonnement bij een biologische boer uit de omgeving. Iedere week krijgen wij een kratje vol met heerlijke verse groentes, waar wij die week mee zullen koken.

De groenten worden lokaal op het land verbouwd. Dat betekend dat je altijd groentes uit het seizoen eet. Het voordeel daarvan is dat het niet uit een kas of van de andere kant van de wereld hierheen gesleept hoeft te worden. Dat scheelt enorm veel energie.

Door bij een lokale boer groentes te kopen of zelfs een groente abonnement af te sluiten, stimuleer je de lokale economie en je weet precies waar je groentes vandaan komen. Er zijn geen tussenpartijen die ook een deel van de winst pakken. Hierdoor komt al het geld bij de boer komt die er hard voor heeft gewerkt.

Nadeel is dat er in een groente abonnement soms dingen zitten die je minder lekker vindt, maar daarvan word je juist creatiever! Met het internet als je beste vriend, als het gaat om het vinden van recepten, kun je van alle groentes wel iets maken dat je wel lekker vindt.

In het begin hadden we nogal eens wat “vergeten groenten”, die wij allebei nog niet eerder hadden gegeten (pastinaak, koolrabi, palmkool, schorseneren, etc.). Ondertussen zijn wij ze niet meer vergeten en hebben ook voor deze groentes heerlijke recept gevonden!