Kerst 2020

Kerst 2020

december 24, 2020 0 Door Cindy

Dit jaar is kerst anders dan anders, helaas kunnen we niet met iedereen tegelijk bij elkaar zijn. Maar gelukkig kunnen we het in kleinere groepjes vieren, met dan al niet een videocall, samen koken, digitale quiz, etc.

Ter voorbereiding van het kerstfeest zijn we opzoek gegaan naar een foute kersttrui voor Max. Aangezien we proberen zo duurzaam mogelijk te leven, zijn we opzoek gegaan naar een duurzame kersttrui. Alleen trek je zo’n trui maar een paar dagen in het jaar aan, dus dat is sowieso al niet zo heel erg duurzaam. Dus in plaats van een nieuwe trui zijn we de tweedehandswinkels hier in de buurt afgegaan. Maar helaas hebben we geen kersttrui kunnen vinden.

Thuis gekomen zijn we de kast in gedoken opzoek naar een oude trui om om te bouwen in een kersttrui. En ja hoor! Ik had nog een enorme trui van mijn vader liggen die prima omgebouwd zou kunnen worden in een kersttrui.

Toen is Max opzoek gegaan naar een plaatje van een rendier, als voorbeeld voor de print. En ik ben de bestaande geborduurde applicatie van de trui af gaan halen. Vervolgens zijn we op zolder opzoek gegaan naar lapjes stof in de kleuren: Bruin, zwart, rood en wit. Vervolgens heb ik de onderdelen van het rendier nagetekend, zodat we een patroon hadden. Toen heb ik de naaimachine erbij gepakt, met een zigzagsteek alle onderdelen aan elkaar gemaakt en op de trui vast gezet. Zie hier het vrolijke resultaat šŸ™‚