Katoenen zakdoeken

Katoenen zakdoeken

september 21, 2019 0 Door Cindy

Op de basisschool had ik katoenen zakdoeken, van die hele mooie met allemaal vrolijke figuurtjes.

Tegenwoordig zijn papieren zakdoekjes zijn het nieuwe “normaal”, dat blijkt wel als je om je heen kijkt tijdens het snotter seizoen. Ook wij gebruikten altijd papieren zakdoekjes. Totdat we al een tijdje met zero waste bezig waren en ik op een blog tegen kwam dat katoenen zakdoeken natuurlijk veel beter zijn voor het milieu.

Dus toen mijn moeder afscheid wilde gaan nemen van haar katoenen zakdoeken heb ik me snel gemeld. Wij wilde juist weer gaan starten met het gebruik van katoenen zakdoeken! Dus kreeg ik deze zakdoeken en die gebruiken we nu met veel plezier.

Katoenen zakdoeken zijn net zo prima als papieren zakdoeken, maar dan zachter en beter voor het milieu. Je kunt de katoenen zakdoeken in de wasmachine gooien en na een wasbeurt zijn ze weer fris en schoon zijn om opnieuw te gebruiken.

Toen tijdens het vorige snotter seizoen bleek dat we niet voldoende katoenen zakdoeken hadden (omdat alles in de wasmand lag), zijn we opzoek gegaan naar een winkel die ze verkoopt. Nu bleken zowel Hema als de Zeeman nog katoenen zakdoeken te verkopen, dus daarmee hebben we onze collectie aangevuld (toch maar diegene zonder vrolijke figuurtjes erop 😉).