How not to die?

How not to die?

maart 5, 2022 0 Door Cindy

Laatst hoorde ik van een collega overhet boek ‘How not to die’ van Michael Gregor. Toevallig stond hij op Kobo en ik ben gaan lezen. Het gaat over wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot ziektes en ons voedingspatroon. In elk hoofdstuk legt hij een ziekte uit en vervolgens haalt hij onderzoeken aan om te laten zien wat wel/niet gezond is.

Normaal ben ik niet zo van de dieet boeken (voor degene ons kennen, we hebben dat niet nodig) en van goeroes die je vanalles proberen aan te smeren en wijs te maken. Je weet gewoon niet of hun verhaal op feiten berust. Het boek ‘ How not to die’ is geen dieet boek, de feiten uit vele verschillende onderzoeken worden aangehaald om te vertellen wat er wetenschappelijk gezien gezond of niet gezond voor ons is. Dat vind ik reuze interessant!

Nog voordat ik het boek uit had zijn we begonnen met wat verbeteringen in ons eetpatroon. Zo heb ik de ‘Daily dozen’ app op m’n mobiel gezet, om te zien hoe goed we dagelijks scoren op jet binnen krijgen van de benodogdd voedingsstoffen. En daarnaast doen we nu elke dag een theelepeltje gebroken lijnzaad door het eten.

Als je nu denkt, wat een mafketel, dan zou ik zeggen: ga het gewoon ook eens lezen 😀