DIY yoghurt

DIY yoghurt

mei 6, 2020 0 Door Cindy

Zoals je eerder kon lezen zijn we tijdens deze periode van thuiswerken al regelmatig bij de boer langs geweest om verse melk te halen. Onder andere om kaas van te maken. Deze keer zal ik iets vertellen over het maken van yoghurt.

Met de melk van de boer hebben we de afgelopen tijd namelijk ook al regelmatig yoghurt gemaakt. Die smaakt erg lekker en is zeer eenvoudig te maken (de melk halen is nog de meeste moeite ;))

Wat je nodig hebt is 1 liter verse melk van de boer, die moet je opwarmen tot 35 graden Celsius (maximaal 42 graden Celsius, bij hogere temperaturen gaat het niet lukken). Zodra de melk op de juiste temperatuur zit, doe je er een eetlepel yoghurt bij. De yoghurt is de starter van de fermentatie.

Na het toevoegen van de yoghurt doe je de melk in een glazen fles of wekpot die je goed kunt afsluiten. Deze rol je vervolgens in een deken of zet je deze in een zelfgemaakte hooikist. Wij zetten daar meestal nog een fles kokend heet water bij om te zorgen dat het lekker warm blijft. Na 24 uur wachten is de fermentatie voltooid en is je melk veranderd in yoghurt 🙂

Die yoghurt kun je lekker opeten. Een eetlepel van die yoghurt kun je vervolgens weer als starter gebruiken voor je volgende portie yoghurt.

Eet smakelijk!