Cursusreeks ‘Aan de slag met voedselbossen’ najaar 2019

Cursusreeks ‘Aan de slag met voedselbossen’ najaar 2019

oktober 8, 2019 0 Door HansVanwege het grote succes van vorige cursussen organiseerde de Brabantse Milieufederatie in samenwerking met FoodUp! Brabant dit jaar opnieuw twee cursusreeksen over voedselbossen; de tweede in het najaar van 2019 heb ik mogen volgen.

De cursus staat in het teken van voedselbossen en werd gegeven door Wouter van Eck.

De cursussen bestaan uit drie avonden en een afsluitende praktijkdag. Tijdens deze dag gaan we een bestaand professioneel voedselbos bezoeken: Volmeer in Sint-Michielsgestel Van Den Food Bosch. Daarnaast is er een beginnend voedsel bos in Haaren bezocht die vanuit een bestaand bos is begonnen. Het tweede beginnend voeselbos is de onze.

De cursus geeft enorm veel informatie over de opbouw van een voedselbos. Uiteraard kan niet ieder voedselbos op dezelfde manier opgebouwd worden, omdat dat afhankelijk is van de voorgeschiedenis van de grond, de plaats en de bodem. Het boek wat elders op deze website is genoemd is een van de beste boeken om je op weg te helpen. Voor het opzetten van het bos zijn licht, schaduw en wind en dergelijke erg belangrijk. Ik kan alleen maar aanraden om, als je zoiets wilt beginnen een voedselbos cursus zeer aan te bevelen is.