Boomplantdag

Boomplantdag

december 1, 2019 0 Door Cindy

Op de vrijdag voor de boomplantdag zijn de bomen en planten bezorgd door de kwekerij. De bezorging werd gedaan d.m.v. een pick-up met daarachter nog een flinke aanhanger. Zowel de pick-up en de aanhanger zaten vol met compost, met daar bovenop de bomen en struiken. In de pick-up zaten alle planten in pot (zoals de appelbes, honingbes, kiwibes, etc).

We hebben alles uitgeladen en vervolgens de compost op de wortels gedaan, zodat de wortels niet zouden uitdrogen. Ze moesten immers nog een dagje wachten tot ze op hun uiteindelijke bestemming gepland zouden worden.

Zaterdagochtend zijn we vroeg opgestaan, toen we aankwamen bij het land was het aardig fris (die nacht had het gevroren) en stond er overal rijp op. Mijn schoonouders hadden last-minute bedacht dat het misschien wel handig was om een vuurkorf mee te nemen. Die hebben we dus gelijk aangestoken, zodat we de hulptroepen een warm ontvangst konden geven.

Naast de vuurkorf hadden we bij het schuurtje aantal bankjes, stoelen en een tafel klaargezet. Langzaam maar zeker kwam iedereen aan. Allemaal uitgerust met warme kleding, een emmer en een schep 🙂

Na een warme kop koffie/thee en een lekkere koek hebben we de aftrap gedaan. Max heeft uitgelegd waar we nu eigenlijk mee bezig zijn :), hoe de dag eruit zou komen te zien en vervolgens hebben we een demonstratie gegeven van hoe je een boom moet planten.

Iedereen stond te popelen om aan de slag te gaan, dus zodra de demonstratie voorbij was vlogen de bomen als warme broodjes over de toonbank 😉 In 2-tallen ging iedereen aan de slag en in een mum van tijd waren we door de grote bomen heen (nog steeds makkelijk te tillen met 1 hand, aangezien er geen grote zandkluit aan zat). Toen werd het tijd voor het wortelgoed, zoals de Linde, Meidoorn, Augurkenstruik, etc.

Plots was het al 12:00 en werd er enthousiast met de meegenomen bel gebeld: de lunch stond klaar! Iedereen stroomde richting het schuurtje waar de vuurkorf nog lekker stond te branden. Koud was het ondertussen overigens allang niet meer. Niet alleen van het werken had iedereen het warm gekregen, maar ook was de zon flink gaan schijnen. We hadden dus enorm veel geluk met het weer!

De door mijn schoonmoeder voorbereide lunch was super! Allerlei lekkere broodjes, pizza, bladerdeegflapjes, fruit en nog veel meer.

Toen de eerste uitgegeten waren en weer aan de slag wilde, werd het tijd om weer naar de overgebleven planten te lopen. De hoeveelheid was inmiddels al flink geslonken, dus dat zou niet heel lang meer duren. Uiteindelijk waren we rond 13:30 al klaar! Toen werd het krat bier tevoorschijn gehaald en hebben we ons weer gesetteld bij het schuurtje om nog even gezellig na te kletsen.