Boeken over de wonderlijke wereld om ons heen

Boeken over de wonderlijke wereld om ons heen

maart 28, 2020 0 Door Cindy

Nu iedereen toch maar thuis zit en aan het lezen is geslagen lijkt het mij goed om een tweetal boekentips te geven. Het zijn allebei boeken die je meer laten zien van de wonderlijke wereld om ons heen. Ik heb de ene digitaal geluisterd en de andere digitaal gelezen.


Het geheim van de schildpad | David van Bodegom

Een tijdje geleden heb ik dit boek gelezen. Het gaat over de levensduur van organismen en waarom de ene zoveel ouder wordt dan de andere. Of dat het soms zelfs niet heel duidelijk is wanneer het ene leven ophield en het volgende startte…

Het boek is erg leuk geschreven en neemt je elke keer weer mee naar een volgend voorbeeld van een dier of plant waarvan je niet wist dat ze bestonden. Een heel interessant en leerzaam boek!


Terra Insecta | Anne Sverdrup-Thygeson

Dit boek ben ik momenteel aan het lezen. Het is super interessant! Het laat zien wat voor een vreemde dingen er in de insectenwereld gebeuren. Dat sommmige insecten bepaalde zintuigen op een hele vreemde plaats hebben zitten, dat hommels getraind kunnen worden om met een groep aan een touwtje te trekken voor eten, en nog veel meer.

Oftewel een hoop interessante weetjes over het insectenrijk op een zeer leuke manier geschreven!