Bier brouwen is een heuse rage op dit moment, dus er is genoeg keus in de winkel. Toch willen we als echte bier liefhebbers ook zelf wel eens weten hoe het bier brouwen in zijn werk gaat en hoe we de smaak kunnen beïnvloeden. In deze lijst vind je onze probeersels, allen met minimaal 1 ingrediënt uit het voedselbos.
BerenBok
Bok bieren worden vanuit oudsher gebrouwen met de eerste mout van de oogst. Door de mout iets verder te branden, ontstaat een donkere kleur, die een bok bier kenmerkt. Bok…
Stout met eigen mout
Ditmaal is de keuze voor een nieuw bier gevallen op een stout bier. Een Stout is een biersoort die wordt gekenmerkt door een donkerbruine tot zwarte kleur en een bittere…
Rosemary Tripel
Na het succesvolle eerste biertje, de Fruithopf Weizen, zijn we begonnen aan een opvolger: De Rosemary Tripel. Met natuurlijk als speciaal element uit het voedselbos: rozemarijn. Een tripel heeft iets…
FruitHopf Weizen
Belofte maakt schuld: Als er hop geoogst kan worden in het Fruit Forest, dan gaan mijn vrienden bier brouwen. Omdat ik me dat niet twee keer laat beloven, heb ik…